Tänk vad snyggt man kan göra med utelampor

Utomhusbelysning i rabatten

Har du sett trädgårdar som har egna utelampor? Det är så snyggt. Det finns ju numera väldigt billiga solcellslampor som man kan köpa i närmaste blomsterhandel eller på Ikea, bygghandel eller inredningsbutik. Det gör väldigt mycket för estetiken att placera utelampor i sin trädgård.

Gör trädgården till ett uterum

Rent generellt är det snyggare när man satsar på att göra trädgården till ett uterum, att man göra trädgården mer till ett “rum” utomhus, med väl planerad “inredning”, med möbler, lampor och blommor, träd och planteringar som gör det mysigt att kunna vistas utomhus. Viktigt att tänka på att vi också kommer att behöva rätt skuggning också.

Planera för mer miljöförändringar

Det mesta som vi bygger och planerar, behöver ta hänsyn till ändrade miljöförhållanden. Alltså att det kommer att vara soligare, varmare och hetare på somrarna. Samtidigt kommer vi troligen att ha somrar med regn.

Detta är ju lite märkligt och motsägelsefullt; å ena sidan blir det hetare och varmare, men å andra sidan blir det mer regn. Men ska man tro forskarna så är det sådana somrar som vi kan förvänta oss. Och den som planerar väl kommer att vara bättre förberedd än de som inte gör det.

Så att planera sin trädgård kan faktiskt hjälpa till med det. Får vi allt hetare somrar, kan det bli för varmt att vistas inomhus på somrarna. Kanske man vill sova utomhus? Man kanske vill vistas mer utomhus?

Trädgården kan erbjuda mer svalka

I så fall kan en trädgård som är planerad utnyttjas ännu mer och ge välbehövlig svalka på somrarna. Om ni ordnar med bra skuggning och bra utomhusmöbler så kommer ni att kunna vistas allt mer utomhus, vilket är bra för hälsan!