Ska ni byta dörr i er BRF?

tamburdörr BRF

Sitter du med i en bostadsrättsförening? Som styrelsemedlem blir det ju en del extra arbete som det innebär att sitta med i en styrelse. Det är ju inte bara att dyka upp på styrelsemöten, utan det är ju viktigt att även arbeta med de uppdrag som man, men det är du säkert medveten om. Vi har förståelse för att det ju är en del att ha på sin agenda, förutom det arbete som man annars har. Och alla övriga i bostadsrättsföreningen är säkert så tacksamma över att de slipper det extra arbetet och att någon annan vill åta sig det extra arbetet.

Alla dörrar måste vara tillräckligt täta

Visste du om att det finns en lag på att alla nyinstallerade dörrar måste vara både brandklassade och brandgastäta? Så om det är så att ni funderar på att skaffa er nya tamburdörrar till bostadsrättsförening så bör ni alltså titta efter tamburdörrar som är tillräckligt täta mot bränder och brandgaser. Tydligen är det viktigt att alla som bor i en BRF inte utsätts för risken att andas in brandgaser, om det skulle vara så att någon brand skulle sätta igång i någon lägenhet.

Anlita leverantör till dörrbytet

Och som om inte det var nog att ta hand om som styrelsemedlem så måste någon ta hand om själva monteringen och installationen av dörrarna till bostäderna. Visste du att man faktiskt kan be leverantören av nya tamburdörrar att även montera dem? Så det viktigaste kan vara att anlita rätt leverantör.

Hur hittar man en sådan? Varför inte vända sig till världens största marknadsplats; Google? Man kan enkelt googla “tamburdörr BRF”? Då kan man få en hel lista på leverantörer som är villiga att sälja tamburdörrar till BRF:er. Sedan är det bara att börja kontrollera de olika förslagen som man får, kontrollera om de även monterar och installerar sina dörrar, jämföra de olika pris som de olika leverantörerna erbjuder och sedan kontrollera omdömen och kvalitet på de olika dörrarna.