Sänk kostnaderna för badrumsrenovering

badrumsrenovering i Stockholm

Behöver du renovera badrum eller toalett hemma hos dig? Det kan vara ganska dyrt att göra det om du inte gör något för att pressa ner priserna. Kan du göra något själv? Om du kan göra något själv, så kan du få ner kostnaderna för badrumsrenoveringen.  Och vad kan man göra själv utan att hela badrummet blir helt fel?

Detta kan du göra själv utan risk för skada:

  • Leta efter begagnad badrumsinredning, såsom handfat, toalettstol, badkar eller duschkabin.
  • Riv badrummet själv

Förstås är det ju så att om du äger din bostad själv, så får du väl i princip göra vad du vill med den, men ingen blir glad om du förstår din bostad, genom att till exempel få in fukt i bostaden.

Blir det riktigt illa så kan hela fastigheten drabbas av fukt. Med tanke på att alla lägenheter i en BRF ju sitter ihop, så kan ju andra lägenheter drabbas om du får in fukt i ditt badrum. Så att tänka på vad som kan hända om du gör badrumsrenoveringen på egen hand kan vara riktigt viktigt.

Så kan du riva badrummet?

I så fall behöver du kanske bara anlita en hantverkarfirma som utför VVS-tjänster och som gör själva våtutrymmena. Det är sådant som är svårt för att inte säga omöjligt att göra på egen hand utan att det blir stora skador på badrum. Försäkringsbolagen vill sällan betala ut för skador som man själv har åstadkommit i sitt badrum. De tänker väl som så att man får skylla sig själv om man gör renoveringar på egen hand i badrum.

Anlita hantverkarfirma för renovering av badrum

Resten måste du tyvärr anlita en hantverkarfirma för när det kommer till att installera vattenrör, elledningar, installation av toastol, handfat, badkar och alla ytor för våtrum etc.

Ett annat sätt att sänka kostnaderna är att genomgående välja billigare material, plastmatta i stället för klinker, vårtrumstapet i stället för kakel på väggarna. Lycka till!