Gör om kontor till bostäder

lokalkonvertering från kontor till bostäder med Gleipnergruppen

Visste du att det går alldeles utmärkt att göra om ett kontor? Att göra om kontor till, till exempel bostäder är otroligt bra, hur ska vi annars få bostäder till alla nya Stockholmare? Förut, bara för några år sedan sade man att det kom en hel busslast med folk som flyttade in varje dag. Hur många går det i en buss, omkring 30 personer? Och med 30 nya Stockholmare varje dag, så är det klart att det fattas bostäder till alla nya Stockholmare.

Så kan vi få fler bostäder på samma yta

Det gäller att renovera om kontoret innan det kan bli bostäder som folk vill bo i. Alla vill kanske inte ha en bostad med rum som ligger efter varandra, förenade med en korridor. Nej istället vill vi ju ha bostäder med variation med öppna ytor, inga stora hallar, helst inga korridorer och inte bara mindre rum på 15 kvadratmeter. Sedan kan ju inte alla bostadsinnehavare ha samma kök eller badrum, så därför kan man behöva renovera kontorskomplexet med många fler kök, badrum och toaletter.

Hitta rätt hantverkare

Så det gäller att anlita rätt hantverkarfirma som kan göra om lokalerna till bostäder. Det bästa är ju om man hittar en firma som har erfarenhet av detta slags arbete, som kan planera de nya bostäderna tillsammans med en arkitekt, fastighetsägare eller hyresvärd. De tillsammans ska ju bestämma hur varje bostad ska se ut, vilka material som ska finnas där och hur många bostäder som ska rymmas på samma yta som det gamla kontoret. Här kan du läsa om ett sådant hantverkarföretag som arbetar med dessa slags lokalkonverteringar: gleipnergruppen.se/lokal/.