Dags renovera lägenhet?

lägenhetsrenovering i Stockholm

Är det dags att renovera hemma? Bor du i ett stort hus eller i en mindre lägenhet? Om du bor i ett hyrehus så är möjligheten att renovera lägenheten ganska begränsade. Det du får göra i en hyreslägenhet är att olja in golv och måla eller tapetsera ytor. Det är sällan som du till exempel får riva ut inredning i badrum och kök. Men du får alltid måla om innertak och väggar. Bor du i en bostadsrättsförening så har du större möjligheter att renovera som du tycker. Då får du renovera badrum och kök precis som du själv vill. Däremot får du inte renovera balkong, fönster eller fasaden, men det kanske du inte ens vill?

Ska du renovera själv eller anlita renoveringsfirma?

Är du den händiga typen som är duktig på att renovera? Ja då är det väl bara att sätta igång. Att titta på renoveringsprogram på TV är inte så stor idé om du vill lära dig renovering. De programmen är bara för underhållning. Däremot är det alltid bra om du känner någon som kan visa dig hur du ska göra. Det är bland det allra bästa sättet att lära sig renovering. Så fråga om du har en händig pappa, mamma, syster eller bror. I så fall är det bara att fråga om de har lust att renovera din lägenhet tillsammans med dig.

Om du inte har det och inte själv är händig, ja då är det allra bästa att anlita en renoveringsfirma. Då vet du att resultatet blir bra. Om du vill göra större förändringar i lägenheten, till exempel flytta väggar, eller uppföra en ny vägg, så kan det vara bäst att anlita en arkitekt som ritar upp hur lägenheten skulle kunna renoveras om, så att du ser hur det kommer att bli. Tänk på att det får du inte göra om du bor i en hyreslägenhet. Man får inte ändra på saker och ting i en hyresbostad, om du inte får tillåtelse av din hyresvärd, förstås. I så fall bör du få den tillåtelsen skriftligt så att du säkert vet att du får det.

Behöver du hitta en renoveringsfirma?

Om du inte känner någon som kan hjälpa dig så är det bäst att hitta en renoveringsfirma som kan hjälpa dig. Fråga alltid först om en offert innan du bestämmer dig för firman. På så sätt kan du veta hur stort priset blir för renoveringen. Läs mer här om en renoveringsfirma i Stockholm: lägenhetsrenovering-stockholm.nu/.