Behöver du också en badrumsrenovering?

badrumsrenovering i Stockholm

Undrar du om det är så att ni skulle behöva en badrumsrenovering? Det kan vara svårt när man är lekman att avgöra en sådan sak. En del renoverar badrum nästan varje säsong (inte riktigt och lite överdrivet) och renoverar badrum så snart några nya trender uppstår. Så ofta kanske man inte behöver renovera sitt badrum, men ändå kan det vara nödvändigt att efter 10-15 år renovera badrummet. Men hur ska man veta att det faktiskt är dags?

Här tar vi upp några tecken på när det är dags för en badrumsrenovering:

  1. Om det luktar illa i badrummet. Om det är så kan du ta upp golvbrunnen och rengöra den riktigt ordentligt, vissa behöver göra det en gång i veckan, andra inte. Det är lite individuellt det där. Om det slutar lukta illa i badrummet efter det så är ju det ingen fara. Men om det ändå luktar illa i badrummet efter det så kan man anlita ett VVS företag som kommer och gör en stamspolning. Luktar det ändå illa  efter det så kan man kanske man måste göra en relining eller ett stambyte.
  2. Är det mörkt mellan kakel, eller klinker? Om inte det mörka försvinner om du gör rent till exempel med en gammal tandborste bör du ta reda på vad det beror på. Det kan vara så att det är dags att riva ut allt och lägga på nytt kakel eller klinker.
  3. Börjar badrumsinredningen flagna? Om du ser sprickor i handfat eller badkar eller på toalettstolen så kan det vara tecken på att du bör byta ut dem.
  4. Blir spegeln immig varje gång som du duschar? I så fall kan det vara tecken på att badrumsfläkten inte riktigt fungerar som den ska göra. Du kan alltid byta ut badrumsfläkten och se om det blir bättre. Det är aldrig bra om fukten sätter sig i badrum eller toalett.

Det är alltid bra anlita ett VVS företag som kan göra en utredning av badrummet, eller så anlitar du på en gång ett företag som gör badrumsrenoveringar.

Ta reda på vilken firma som är bäst!

Känner du till någon renoveringsfirma som kan utföra badrumsrenoveringar? Om inte kan du ju alltid googla “badrumsrenovering Stockholm” om du nu skulle råka bo i Stockholm. Bor du inte i Stockholm är det bara att ersätta “Stockholm” med den ort där du bor. Det är ju bästa att få tag i en firma som arbetar nära dig. Skriv in din ort så bör du få en lista på firmor som erbjuder badrumsrenovering nära dig.
Sedan är det bara att sätta sig med telefonen och ringa runt och be om offerter, jämföra dem med varandra och kontrollera omdömen om de olika firmorna. Har de många bra omdömen kan man lita på dem. Man kan inte bara läsa om omdömen utan också jämföra antalet omdömen för de olika firmorna. Har de hundra omdömen varav mer än hälften anser att de är bra, så är det bättre än 2 som ger dem fullpott. Men det där säger ju sig självt.